Bel voor een afspraak: 053 700 97 45

plaatselijk afvallen (buikvet)

Het hebben van (overmatig) buikvet kan heel frustrerend zijn. Er zijn mensen die al heel lang bezig zijn met afvallen, maar niets van het buikvet kwijtraken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit vaak genetisch bepaald is, de meeste mensen die last hebben van buikvet hebben bepaalde genen geërfd van hun familieleden. Hierdoor komt al gauw de vraag: ‘kan er dan niks aan gedaan worden?’. Maar natuurlijk kan dit wel, er komt alleen heel veel inzet en motivatie aan te pas. Hieronder volgen een aantal tips.

  • Allereerst is het belangrijk om je voeding goed aan te passen. Bij het kwijtraken van buikvet is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je je niet aan vette snacks wijdt. Je kan deze snacks het best inruilen voor groenten, fruit, vezels, eiwitten en andere essentiële stoffen.
  • Er zijn mensen die helemaal niet zo zwaar zijn, maar toch aardig wat buikvet hebben. Zij hebben echt ontzettende pech maar ze kunnen er natuurlijk wel wat aan doen. Voor hun is het zeer belangrijk dat ze beginnen aan krachttraining. Deze training zorgt er doorgaans niet voor dat je afvalt, maar is wel ontzettend handig om een plattere buik te krijgen.
  • Buikspieroefeningen zijn erg belangrijk voor het afvallen in de buikregio.
  • Natuurlijk zijn er ook mensen die problemen hebben met hun gewicht. Met overgewicht heb je een veel grotere kans op buikvet. Voor deze mensen is krachttraining ook geschikt, maar het is beter om de krachttraining te combineren met cardio. Dit zorgt ervoor dat je buikvet én gewicht kwijtraakt.
  • Schakel specialisten in. Laat je bijvoorbeeld informeren door een personal trainer. De personal trainer kan je motiveren en heel gericht met je trainen (www.freeklodeweges.nl). Daarnaast weet een personal trainer veel over voeding en dus afvallen.
  • Ga naar een diëtiste of voedingsdeskundige. Ze kunnen je helpen met de juiste voeding.
  • Niet iedereen heeft zin om naar de sportschool te gaan. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je er maar wel op let dat je voldoende beweging hebt. Dit moet ongeveer zo’n 30 minuten per dag zijn, maar om echt buikvet kwijt te raken ligt dit gemiddelde wel iets hoger. Thuis of op het werk kun je ook heel veel doen. Neem bijvoorbeeld eens de trap of ga met de fiets naar het werk. Je kunt ook gaan hardlopen, wandelen of zelfs touwtjespringen.
  • Door Endermologiebehandelingen neemt de omvang van de buik zichtbaar af. Endermologie is een wetenschappelijk onderbouwde methode die een natuurlijk alternatief en vervolg biedt voor liposuctie. Zie voor meer informatie www.skinpro.nl
Wij publiceren regelmatig tips op onze facebookpagina.

Algemene Voorwaarden

Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

Snel Contact

Telefoon: 053-700 97 45
Email: info@skinpro.nl