Bel voor een afspraak: 053 700 97 45

Aanbiedingen en Nieuws

Littekens

Een litteken na een operatie, littekens door acne, een litteken door een ongeluk of brandwonden. Wij kunnen ze behandelen!

Littekens op het lichaam of gezicht zijn vaak erg opvallend en vervelend. Daarnaast kunnen littekens, na bijvoorbeeld een operatie of ongeluk, erg beperken bij bewegingen. Maar dit is helemaal niet nodig. Littekens zijn niet te verwijderen, maar wel goed te behandelen, waardoor het litteken minder zichtbaar en soepeler wordt. Ook kunnen klachten als roodheid, jeuk en pijn van het litteken na behandeling afnemen.

Pro-F Fysiotherapie en SkinPro Huidbehandeling werken op het gebied van littekens samen. In de praktijken, die op hetzelfde adres zijn gevestigd, worden littekens behandeld door middel van littekenmassage.
De fysiotherapeuten van Pro-F werken aan littekens die bewegingen beperken zoals bijvoorbeeld een litteken op de knie na een operatie of ongeluk. De specialisten van SkinPro werken aan littekens op cosmetisch gebied zoals bijvoorbeeld littekens door acne.

Ter verbetering van littekens wordt gebruik gemaakt van een LPG apparaat. Dit apparaat zuigt de huid vacuüm, en rolt de huid waardoor de doorbloeding op gang komt, en littekens soepeler worden. De zuigkracht van het apparaat kan ingesteld worden zodat er een opbouw in de behandeling is. Vaak is het gebruik van het LPG apparaat minder pijnlijk/gevoelig als de manuele behandeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pro-F op telefoonnummer: 053 851 06 94 of SkinPro op telefoonnummer 053 700 97 45.

Check verdachte vlekjes met de Huidmonitor app

Ben je onzeker over vlekjes en plekjes op je lichaam? Stichting Melanoom heeft een slimme app gemaakt om vlekjes en plekjes op je huid eenvoudig te volgen/checken.

Van alle soorten kanker is huidkanker de snelst groeiende vorm. Een op de zes Nederlanders krijgt er in zijn of haar leven mee te maken.

Regelmatig checken van je huid op moedervlekken helpt om huidkanker op tijd te herkennen. Maar hoe weet je of een moedervlek verdacht is? En hoe zie je of hij is veranderd sinds de laatste keer dat je keek? Marcel Bekkenk, dermatoloog, bedacht hiervoor Huidmonitor. “Regelmatig controleren van je huid is belangrijk. Ook voor jonge mensen, want in 25{38410a96392c65aa542517424b5b780fc48675969051afd091c987f5c15889a3} van de gevallen is de patiënt jonger dan 50 jaar. Wees dus bewust van veranderingen op je huid. Huidmonitor is hiervoor een handig hulpmiddel. Ontdek je een verdachte vlek ga dan altijd naar de huisarts”.

Hoe werkt Huidmonitor?

De gratis app Huidmonitor installeer je op je smartphone. Vervolgens kun je direct aan de slag. Twee belangrijke functionaliteiten van de app zijn:

  • Check: een snelle check voer je uit door een foto van je vlek te maken en te vergelijken met de grote verzameling voorbeeldfoto’s. Allemaal voorzien van meer informatie: is dit een voorbeeld van een onschuldige moedervlek, een melanoom, of nog iets heel anders? En waar kun je dat aan zien? Zo leer je haast spelenderwijs herkennen waar de gevaren schuilen.
  • Volg: Door je moedervlekken met regelmaat te fotograferen, en de plek te markeren op een afbeelding van het lichaam, word je je bewust van verandering. Een belangrijk waarschuwingssignaal. Met een verdachte vlek ga je altijd naar een arts. Je kunt met de app meerdere mensen tegelijk volgen, dus ook je partner of je kinderen doen mee.

De app Huidmonitor voor smartphones is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) en Google Play Store (Android). Of via www.huidmonitor.nl

bron: fysioforum

plaatselijk afvallen (buikvet)

Het hebben van (overmatig) buikvet kan heel frustrerend zijn. Er zijn mensen die al heel lang bezig zijn met afvallen, maar niets van het buikvet kwijtraken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit vaak genetisch bepaald is, de meeste mensen die last hebben van buikvet hebben bepaalde genen geërfd van hun familieleden. Hierdoor komt al gauw de vraag: ‘kan er dan niks aan gedaan worden?’. Maar natuurlijk kan dit wel, er komt alleen heel veel inzet en motivatie aan te pas. Hieronder volgen een aantal tips.

  • Allereerst is het belangrijk om je voeding goed aan te passen. Bij het kwijtraken van buikvet is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je je niet aan vette snacks wijdt. Je kan deze snacks het best inruilen voor groenten, fruit, vezels, eiwitten en andere essentiële stoffen.
  • Er zijn mensen die helemaal niet zo zwaar zijn, maar toch aardig wat buikvet hebben. Zij hebben echt ontzettende pech maar ze kunnen er natuurlijk wel wat aan doen. Voor hun is het zeer belangrijk dat ze beginnen aan krachttraining. Deze training zorgt er doorgaans niet voor dat je afvalt, maar is wel ontzettend handig om een plattere buik te krijgen.
  • Buikspieroefeningen zijn erg belangrijk voor het afvallen in de buikregio.
  • Natuurlijk zijn er ook mensen die problemen hebben met hun gewicht. Met overgewicht heb je een veel grotere kans op buikvet. Voor deze mensen is krachttraining ook geschikt, maar het is beter om de krachttraining te combineren met cardio. Dit zorgt ervoor dat je buikvet én gewicht kwijtraakt.
  • Schakel specialisten in. Laat je bijvoorbeeld informeren door een personal trainer. De personal trainer kan je motiveren en heel gericht met je trainen (www.freeklodeweges.nl). Daarnaast weet een personal trainer veel over voeding en dus afvallen.
  • Ga naar een diëtiste of voedingsdeskundige. Ze kunnen je helpen met de juiste voeding.
  • Niet iedereen heeft zin om naar de sportschool te gaan. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je er maar wel op let dat je voldoende beweging hebt. Dit moet ongeveer zo’n 30 minuten per dag zijn, maar om echt buikvet kwijt te raken ligt dit gemiddelde wel iets hoger. Thuis of op het werk kun je ook heel veel doen. Neem bijvoorbeeld eens de trap of ga met de fiets naar het werk. Je kunt ook gaan hardlopen, wandelen of zelfs touwtjespringen.
  • Door Endermologiebehandelingen neemt de omvang van de buik zichtbaar af. Endermologie is een wetenschappelijk onderbouwde methode die een natuurlijk alternatief en vervolg biedt voor liposuctie. Zie voor meer informatie www.skinpro.nl
Wij publiceren regelmatig tips op onze facebookpagina.

Mooie slanke benen

De tips

De meeste mensen denken dat afvallen er gelijk voor zorgt dat ze slanke benen krijgen. Het resultaat is vaak wat teleurstellend. Dit is dan ook niet zo gek, want enkel wat lichaamsgewicht verliezen zorgt er niet automatisch voor dat het ook op bepaalde plekken weggaat. Zelfs als het vet op plaatsen weggaat is er nog een kans dat de plekken waar je het wilt juist onberoerd blijven. Voor veel mensen behoren dunne benen tot het ideale modelbeeld. Wij hebben een paar tips voor jou op een rijtje gezet.

1)Er zijn genoeg mensen die afvallen te fanatiek aanpakken. Ineens 2000 calorieën minder eten en extreem sporten is niet gezond. Dat is te veel van het goede en zorgt voor het tegenovergestelde effect. Hierdoor val je vaak juist een stuk minder af en zijn de resultaten van korte duur.

2)Bewegen is één van de belangrijkste manieren om plaatselijk vet aan te pakken. Sporten is het beste onder begeleiding van een personal trainer. Het handige van een personal trainer is dat er altijd iemand is waar je op terug kan vallen en die de je de juiste oefeningen geeft. Hierdoor bouw je meer motivatie op. (Tip: Personal trainer Freek Lodeweges)

3)Het is belangrijk om oefeningen te doen met zware gewichten. Zware gewichten zijn een prima hulpmiddel voor vrouwen die dunnere benen willen hebben.

4)Drink veel water. Dit is een tip die bijna in elk dieet voorkomt, maar het kan ook helpen om strakker in je vel te gaan zitten. Zo ook bij het krijgen van slankere benen.

5)Door bindweefselmassages met de techniek Endermologie raak je centimeters omvang kwijt. Endermologie is een behandeling voor de huid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. Na een eerste kuur gaan uw figuur en de kwaliteit van uw huid er zichtbaar op vooruit. De techniek is een wetenschappelijk onderbouwde methode die een natuurlijk alternatief en vervolg biedt voor liposuctie. Zie de behandelingen van SkinPro.nl

volg onze tips en aanbiedingen via Facebook www.facebook.com/SkinPro.Enschede

Algemene Voorwaarden

Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

Snel Contact

Telefoon: 053-700 97 45
Email: info@skinpro.nl